Η iRide Car Rental προτείνει να συμπληρώσετε την ισχύουσα άδεια οδήγησης από οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού με το συμπληρωματικό/συμπληρωματικό έγγραφο International Drivers Permit (IDP).

Η Διεθνής Άδεια Οδήγησης χρησιμεύει ως επίσημα αναγνωρισμένη μετάφραση της τοπικής σας άδειας σε περισσότερα από 150 μέλη των Ηνωμένων Εθνών, ωστόσο πρέπει πάντα να συνοδεύεται από την έγκυρη τοπική σας άδεια. Ένα βιβλιάριο τύπου διαβατηρίου εκδίδεται για να πιστοποιήσει ότι ο οδηγός κατέχει έγκυρη άδεια οδήγησης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

Για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική κ.λπ., η άδεια οδήγησης που έχει εκδοθεί στις χώρες αυτές γίνεται δεκτή από την iRide, αλλά δεν γίνεται δεκτή από μόνη της από την Ελληνική Αστυνομία και επομένως πρέπει να συνοδεύεται από έγκυρη διεθνή άδεια οδήγησης. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για μια τέτοια άδεια σε ένα από τα πολλά πρακτορεία της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Οχημάτων. Το κόστος είναι 10 δολάρια ΗΠΑ και η διαδικασία διαρκεί μόλις 10 λεπτά.

Αντίστοιχα, εάν είστε κάτοχος ελληνικής άδειας οδήγησης και σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, λάβετε υπόψη ότι πολλές χώρες εκτός Ελλάδας απαιτούν να είστε κάτοχος Διεθνούς Άδειας Οδήγησης (IDP). Μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση www.elpa.gr.

Όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο θα χρειαστείτε:

  1. Να επιδείξετε μια έγκυρη άδεια οδήγησης.
  2. Να ελέγξετε και να υπογράψετε τη σύμβαση ενοικίασης με την iRide Car Rentals.
  3. Να αφήσετε αντίγραφο της πιστωτικής σας κάρτας (MasterCard & Visa).
  • Ο ενοικιαστής και κάθε πρόσθετος οδηγός πρέπει να είναι τουλάχιστον 23 ετών για όλες τις κατηγορίες οχημάτων.
  • Για ορισμένες κατηγορίες το όριο αυτό αυξάνεται στα 25 έτη.
  • Κάθε οδηγός πρέπει να επιδεικνύει έγκυρη άδεια οδήγησης στο όνομά του, η οποία ισχύει για τουλάχιστον ένα έτος.
  • Ανατρέξτε στην πρώτη παράγραφο της διεθνούς άδειας οδήγησης για λεπτομέρειες σχετικά με την οδήγηση στο εξωτερικό

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές και αξεσουάρ για να κάνετε το ταξίδι σας ασφαλέστερο, πιο άνετο και ευχάριστο.

Η iRide προσφέρει μια ποικιλία εξειδικευμένου εξοπλισμού για το ταξίδι σας.

Συμβουλευτείτε οποιονδήποτε εκπρόσωπο της iRide για τυχόν ερωτήσεις ή αναφέρετε τις απαιτήσεις σας στη φόρμα κράτησης.

Κατά την παράδοση κάθε ενοικιαζόμενου οχήματος παρέχεται ένα πλήρες ρεζερβουάρ βενζίνης.

Η εταιρεία δεν έχει πρόσθετη χρέωση για την υπηρεσία ανεφοδιασμού, ωστόσο η κατανάλωση βενζίνης επιβαρύνει τον ενοικιαστή.

Συνιστούμε κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου να έχει γεμάτο ρεζερβουάρ για μια πιο ομαλή διαδικασία επιστροφής.

Οι βασικές τιμές ενοικίασης περιλαμβάνουν απεριόριστα χιλιόμετρα, υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης, ασφάλεια πυρός και φόρο προστιθέμενης αξίας 24%.

Οι τιμές ενοικίασης All Inclusive περιλαμβάνουν απεριόριστα χιλιόμετρα, υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης, ασφάλιση πυρός, απαλλαγή από τα έξοδα, ασφάλεια κλοπής και ΦΠΑ 24%.

Σε περίπτωση ατυχήματος, εάν η σύγκρουση συνεπάγεται σωματικές βλάβες, πρέπει να αναφέρετε το ατύχημα στην τοπική αστυνομία της περιοχής όπου συνέβη το ατύχημα (η αστυνομία πιθανότατα θα επισκεφθεί τον τόπο του ατυχήματος για να εξετάσει τις αναφορές).

Ο οδηγός πρέπει να συμπληρώσει και να καταθέσει τυχόν αναφορές ατυχήματος που απαιτούνται από τις τοπικές ή κρατικές αρχές.

Επιπλέον, ο οδηγός υποχρεούται να συμπληρώσει μια αναφορά ατυχήματος iRide για ασφαλιστικούς σκοπούς.

Αυτή η αναφορά γίνεται για την ασφάλεια και των δύο μερών και είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν υπάρχει αποποίηση ευθύνης. Λάβετε υπόψη ότι οι δηλώσεις που κάνετε ενδέχεται να αποτελέσουν μόνιμο μέρος της έκθεσης ατυχήματος. Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς και ακριβείς, καθώς οι δηλώσεις σας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε νομικές αξιώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τις Συμβουλές μας για την οδήγηση στην Ελλάδα κάνοντας κλικ εδώ.

Σε περίπτωση ζημιάς στο ενοικιαζόμενο όχημα, επικοινωνήστε με την iRide στο 23104536633 / 6949233006 ή καλέστε την οδική βοήθεια για άμεση εξυπηρέτηση.

Πρέπει να γνωρίζετε πού βρίσκεστε, ώστε να μπορείτε να πείτε στην οδική βοήθεια πού να σας βρει.

Ζητήστε προσφορά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας κρατήσεων και επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές online κρατήσεων.

Συμπληρώστε την αίτηση και τα στοιχεία στη φόρμα και θα λάβετε τις τιμές ενοικίασης μαζί με τους όρους και τις ασφάλειες της ενοικίασης.

Η διαδικασία είναι σαφής και πολύ εύκολη.

Για να παρατείνετε το χρόνο ενοικίασης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την iRide στο 2310453663 /6949233006 πριν από την προγραμματισμένη παράδοση της ενοικίασης.

Τυχόν αλλαγές στην επιστροφή της ενοικίασης ενδέχεται να αλλάξουν την τιμή.

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την παράταση της ενοικίασης. Σε περίπτωση που θέλετε να παρατείνετε την περίοδο ενοικίασης, παρακαλείστε να το κάνετε εγκαίρως ώστε να διασφαλίσετε ότι όλοι οι υπόλοιποι πελάτες θα έχουν διαθέσιμο το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό τους κατά την άφιξή τους.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τις περιόδους αιχμής, καθώς η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη και οι απροειδοποίητες παρατάσεις ενδέχεται να μην είναι δυνατές. Εάν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με το αίτημά σας, τότε θα πρέπει να επιστρέψετε το όχημα την ώρα που ορίζεται στη σύμβαση ενοικίασης.

Μόλις προσγειωθείτε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”, θα παραλάβετε τις αποσκευές σας και θα μεταβείτε στην Αίθουσα Ελέγχου Διαβατηρίων για τον έλεγχο του διαβατηρίου σας (δεν απαιτείται για επιβάτες που ταξιδεύουν από χώρες Σένγκεν).

Θα βγείτε από μία από τις δύο κύριες εξόδους, την Έξοδο Α (Extra-Schengen) ή την Έξοδο Β (Intra-Schengen) και θα μεταβείτε στην αίθουσα αφίξεων (χώρος υποδοχής). Καθώς βγαίνετε από την αίθουσα αφίξεων, θα δείτε το όνομά σας σε μια πινακίδα που θα κρατάει ένας εκπρόσωπος της iRide, ο οποίος θα φέρει τα διακριτικά της εταιρείας στον ρουχισμό του και ο οποίος θα σας βοηθήσει με την ενοικίαση του αυτοκινήτου σας.

Μαζί θα βγείτε από το κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου. Το check out θα γίνει απευθείας από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορείτε να ξεκινήσετε για τον προορισμό σας.

Μια έγκυρη πιστωτική κάρτα στο όνομα του ενοικιαστή και όλων των πρόσθετων οδηγών πρέπει να προσκομίζεται κατά την έναρξη της ενοικίασης.

Η iRide Car Rentals Thessaloniki δέχεται μόνο MasterCard και Visa. Δεν δεχόμαστε χρεωστικές κάρτες, επιταγές ή χρεωστικές κάρτες ως απόδειξη πίστωσης.

Μέσω της πιστωτικής κάρτας, οι χρεώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ενοικίασης, όπως το προκαθορισμένο επιστρεπτέο ποσό για ζημιά ή απώλεια του ενοικιαζόμενου οχήματος και τυχόν διοικητικές κυρώσεις, θα χρεώνονται στην πιστωτική κάρτα.

Δεν χρειάζεται να πλύνετε το αυτοκίνητο, καθώς το κόστος του πλυσίματος του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται ήδη στις τιμές μας. Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπου το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν έχει υποστεί σωστή επεξεργασία (π.χ. καφές, λάσπη, άμμος…κλπ…)

Δεν υπάρχει επιλεγμένη κατηγορία αυτοκινήτου στο τρέχον γραφείο.