Συχνές ερωτήσεις

Η iRide Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων σας προτείνει τη συμπλήρωση του ισχύοντος διπλώματος οδήγησης από οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού με το συμπληρωματικό/συνοδευτικό έγγραφο του Διεθνούς Διπλώματος Οδήγησης (International Drivers Permit – IDP). Το Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης χρησιμεύει ως επίσημα αναγνωρισμένη μετάφραση του τοπικού διπλώματος σας σε περισσότερα από 150 μέλη των Ηνωμένων Εθνών παρόλα αυτά πρέπει να συνοδεύεται πάντα από το ισχύον τοπικό σας δίπλωμα. Χορηγείται ένα βιβλιαράκι σε σχήμα διαβατηρίου που πιστοποιεί πως ο οδηγός κατέχει ένα έγκυρο δίπλωμα οδήγησης από τον μόνιμο τόπο κατοικίας του. Για τους ταξιδιώτες που έρχονται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική κλπ. γίνεται δεκτό από την iRide το δίπλωμα οδήγησης που εκδόθηκε σε αυτές τις χώρες, όμως δεν γίνεται δεκτό από μόνο του από την Ελληνική Αστυνομία και επομένως θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα έγκυρο Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για μια τέτοια άδεια σε κάποιο από τα πολλά πρακτορεία της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Οχημάτων. Το κόστος είναι 10 δολάρια Αμερικής και η διαδικασία διαρκεί μόλις 10 λεπτά.
Αντίστοιχα αν είστε κάτοχος ελληνικού διπλώματος οδήγησης και πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, λάβετε υπόψιν σας ότι σε πολλές χώρες εκτός Ελλάδας είναι απαραίτητο να είστε κάτοχος του Διεθνούς Διπλώματος Οδήγησης (International Drivers Permit – IDP). Μάθετε περισσότερα στο www.elpa.gr.

Όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο θα χρειαστεί:
Να επιδείξετε μια έγκυρη άδεια οδήγησης.
Να επανεξετασετε και να υπογράψετε το συμφωνητικό μίσθωσης με την iRide Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων.
Να αφήσετε ένα αντίγραφο της πιστωτικής σας κάρτας (MasterCard & Visa).

Ο ενοικιαστής και ο κάθε επιπρόσθετος οδηγός πρέπει να είναι τουλάχιστον 23 ετών για όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Για ορισμένες κατηγορίες το όριο αυτό αυξάνεται στα 25 έτη. Κάθε οδηγός πρέπει να επιδεικνύει ένα έγκυρο δίπλωμα οδήγησης στο όνομα του το οποίο ισχύει τουλάχιστον για ένα χρόνο. Παρακαλούμε ανατρέξτε στην πρώτη παράγραφο για τη Διεθνή Άδεια Οδήγησης για λεπτομέρειες που αφορούν ξένα διπλώματα οδήγησης.

Υπάρχουν πολλές επιλογές και παρελκόμενα που διατίθενται για να κάνουν το ταξίδι σας ασφαλέστερο, πιο άνετο και ευχάριστο.H iRide προσφέρει μια ποικιλία ειδικευμένου εξοπλισμού για το ταξίδι σας. Συμβουλευθείτε οποιοδήποτε αντιπρόσωπο της iRide για κάθε σας απορία ή συμπεριλάβετε τις απαιτήσεις σας στη φόρμα κράτησης.

Ένα γεμάτο ρεζερβουάρ βενζίνης παρέχεται κατά την παράδοση κάθε ενοικιαζόμενου οχήματος. Η εταιρία δεν έχει πρόσθετη χρέωση για υπηρεσία ανεφοδιασμού, εντούτοις η κατανάλωση βενζίνης επιβαρύνει τον ενοικιαστή. Σας προτείνουμε κατά την επιστροφή του, το αυτοκίνητο να έχει γεμάτο ντεπόζιτο για την πιο ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας επιστροφής.

Οι βασικές τιμές ενοικίασης συμπεριλαμβάνουν απεριόριστα χιλιόμετρα, υποχρεωτική ασφάλιση δημόσιας νομικής ευθύνης, ασφάλεια πυρκαγιάς και τον φόρο προστιθέμενης αξίας 24%. Οι Τιμές Ενοικίασης Όλων Συμπεριλαμβανομένων περιλαμβάνουν απεριόριστα χιλιόμετρα, υποχρεωτική ασφάλιση δημόσιας νομικής ευθύνης, ασφάλεια πυρκαγιάς, απαλλαγή ευθύνης ζημιών εκπιπτόμενο ποσό, ασφάλεια κλοπής και ΦΠΑ 24%.

Σε περίπτωση ατυχήματος, αν η σύγκρουση συμπεριλαμβάνει σωματική βλάβη πρέπει να αναφέρετε το ατύχημα στην τοπική αστυνομία της περιοχής όπου έγινε το ατύχημα (η αστυνομία πιθανότατα θα επισκεφθεί τον τόπο του ατυχήματος για εξέταση των καταθέσεων). Ο οδηγός πρέπει να συμπληρώσει και να αρχειοθετήσει οποιεσδήποτε αναφορές ατυχήματος απαιτούνται από τοπικές ή κρατικές αρχές. Επιπρόσθετα, ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει μια αναφορά ατυχήματος της iRide για λόγους ασφάλισης. Αυτή η αναφορά γίνεται για την ασφάλεια και των δύο μερών και είναι ιδιαίτερα σημαντική αν υπάρχει απαλλαγή ευθύνης ζημιών. Να έχετε υπόψη πως οι καταθέσεις που κάνετε μπορεί να αποτελέσουν μόνιμο μέρος της αναφοράς του ατυχήματος. Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς και ακριβείς καθώς οι καταθέσεις σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε νομικές αξιώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τις Συμβουλές μας για οδήγηση στην Ελλάδα, πατώντας εδώ.

Στην περίπτωση βλάβης ενοικιαζόμενου παρακαλούμε επικοινωνήστε με την iRide στο 23104536633 / 6949233006 ή καλέστε την οδική βοήθεια για άμεση εξυπηρέτηση. Θα πρέπει να γνωρίζετε σε ποιο σημείο βρίσκεστε ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε την οδική βοήθεια για το πού θα σας βρει.

Ζητήστε μια προσφορά μέσω της on-line φόρμας κρατήσεων μας και επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές μας για κρατήσεις μέσω διαδικτύου. Συμπληρώστε την αίτηση και τις λεπτομέρειες στη φόρμα και θα λάβετε τις τιμές ενοικίασης μαζί με τους όρους και τις ασφαλιστικές καλύψεις της ενοικίασης. Η διαδικασία είναι σαφής και γίνεται πανεύκολα.

Για να παρατείνετε το χρόνο ενοικίασης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την iRide στο 2310453663 /6949233006 πριν από την προγραμματισμένη παράδοση του ενοικιαζόμενου. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην επιστροφή του ενοικιαζόμενου μπορεί να αλλάξουν την τιμή. Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την παράταση της ενοικίασης. Σε περίπτωση που θέλετε να παρατείνετε την περίοδο ενοικίασης παρακαλούμε κάνετε το εγκαίρως έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως όλοι οι υπόλοιποι πελάτες θα έχουν το νοικιασμένο αυτοκίνητο τους διαθέσιμο κατά την άφιξη τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια περιόδων αιχμής, καθώς η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη και επεκτάσεις χωρίς προειδοποίηση μπορεί να μην είναι δυνατές. Αν δεν είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε με το αίτημα σας, τότε θα πρέπει να επιστρέψετε το όχημα τη στιγμή που ορίζεται στο συμφωνητικό ενοικίασης σας.

Μόλις προσγειωθείτε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», θα παραλάβετε τις αποσκευές σας και θα βγείτε στην Αίθουσα Ελέγχου Διαβατηρίων για να ελεγχθεί το διαβατήριο σας (δεν απαιτείται για επιβάτες που ταξιδεύουν από χώρες εντός Schengen). Θα βγείτε από μια από τις δυο κύριες εξόδους, Έξοδος Α (Extra-Schengen) ή Έξοδος Β (Intra-Schengen) στην αίθουσα Αφίξεων (χώρος υποδοχής). Βγαίνοντας από την αίθουσα Αφίξεων, θα δείτε το όνομα σας σε μια επιγραφή που θα κρατά ένας εκπρόσωπος της iRide, ο οποίος θα φέρει τα διακριτικά της εταιρείας στην ενδυμασία του και ο οποίος θα σας βοηθήσει με την ενοικίαση αυτοκινήτου σας. Μαζί θα βγείτε από το κεντρικό κτίριο του Αεροδρομίου. Το check out θα γίνει άμεσα από το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονικης και μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορείτε να ξεκινήσετε για τον προορισμό σας.

Στο ξεκίνημα της ενοικίασης πρέπει να επιδειχθεί μια έγκυρη πιστωτική κάρτα στο όνομα του ενοικιαστή και όλοι οι επιπλέον οδηγοί. Η iRide Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη δέχεται μόνο MasterCard και Visa. Δεν δεχόμαστε χρεωστικές κάρτες, επιταγές ή κάρτες ανάληψης μετρητών ως αναγνώριση πίστωσης. Μέσω της πιστωτικής κάρτας, χρεώσεις οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια της ενοικίασης όπως το προκαθορισμένο επιστρεφόμενο ποσό για ζημιές ή απώλεια του ενοικιαζόμενου οχήματος και οποιεσδήποτε διοικητικές κυρώσεις θα χρεωθούν στην πιστωτική κάρτα.

Όχι! Δεν χρειάζεται να πλύνετε το αυτοκίνητο. Το κόστος για το πλύσιμο του αυτοκινήτου ήδη περιλαμβάνεται στις τιμές μας. Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπου το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν αντιμετωπίζεται σωστά (πχ καφές, λάσπη, άμμος… κτλ…)

There is no selected car class in current office. Please choose another Class!